2010 m. vasario 19 d., penktadienis

Slidinėjimas Szelmente


Kadangi slidinėjimas užkabino tikrai ir buvo nuspręsta, kad slidinėti per metus savaitę tikrai mažoka, buvo nuspręsta pabandyti ir šalia esančius slidinėjimo centrus. Čia apie slidinėjimą ilgą vasario 16 savaitgalį. Pasirinkimas buvo dar nemažai Latvijos centrų ir slidinėjimo centro Szelmente. Kadangi pastarasis išėjo ženkliai arčiau, tai ir buvo pasirinktas.
Pirmą dieną tikrai patiko. Savaitgaliniam paslidinėjimui šis centras tikrai puikiai tinka. Neblogos, gerai paruoštos trasos. Jų faktiškai keturios: mėlyna, dvi raudonos ir juoda. Na ir dar varlinukas.


Mėlynoji trasa
Taip buvo pirmą dieną. Kadangi patiko, nuvažiavom ir sekančią dieną. O tai jau pirmadienis. Lenkai dirba, lietuviai švenčia. Kainos kaip eilinė darbo dieną sumažinamos beveik dvigubai. Jau kelias į ten privertė sunerimti, kolona lietuviškų mašinų, o ir pilnutėlis autobusas. Nuvykus ten teko įsitikinti, kad ko gero kalnų slidinėjimas tampa turbūt antra masiškiausia lietuvio sporto šaka po krepšinio. Visur minios žmonių. Čia keletas foto, kad pamatyt kas darėsi vien prie nuomos punkto (gerai, kad inventorių iš Lietuvos vežėmės). Ir šiaip žmonių minios visur. Eilėje prie keltuvo lauki 20 min, nusileidi per 2 min.






Reziumė: savaitgaliniam paslidinėjimui tikrai gerai, bet per lietuviškąsias šventes geriau vengti ir pasukti link Latvijos, kur gausesnis tokių centrų kiekis neturėtų į vieną vietą sutraukti tokias minias.