2010 m. rugsėjo 1 d., trečiadienis

Kroatija automobiliu (1 dalis)

Man pačios įdomiausios kelionės vis dėlto būna važiuojant nuosavu automobiliu. Net nežinau kodėl, juk daugelis argumentuos sakydami, kad lėktuvu, šiais laikais, nuskristi ir pigiau, ir greičiau. Esant reikalui nuskridus galima išsinuomoti automobilį. Gal. Bet man įdomiau vykti savo automobiliu. Gal dėl visiškai nevaržomos laisvės? Žinai tik datą, kada turi būti namie, apytikrį kelionės planą, su galimybės užsukti į dar kokią vieną ar kitą šalį. Žodžiu keliones automobiliu aš dievinu. Tik senokai jų bebuvo. Tad šiemet pasižadėjau sau tikrai vykti automobiliu. Gerai, kad ir žmona tam pritarė. Klausimas kur važiuoti irgi neilgai bebuvo iškeltas. Nors mane gal labiau traukia šiaurės kraštai, šį kartą vykstame į pietus. Šalis, kuri yra kiekvieno lietuvio automobilisto eldoradas. Kroatija. Vis dėlto norisi šiltos jūros, šiek tiek kalnų ir civilizacijos. Manau Kroatija visa tai gali puikiai duoti.

3 komentarai:

  1. Priklauso nuo to su kuo keliauji ir kur keliauji. Jei toliau- geriau patiket organizatoriui. Tarkim keliones autobusu i Kroatija jau galima apsvarstyt, nes gaunas virs 1600km, o tiek jau vargintu tiek masinos keleivius, tiek vairuotoja... Mano manymu Praha ir visi kiti taskai, nutole per 1000km yra optimaliausia kiek galima pasiekt automobiliu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sutinku, mes irgi už važiavimą savu transportu! Tiesa, dabar ne už ilgo žadam pamint tradicijas ir autobusu į Kroatiją išvažiuosim. Galėsim ir pasakyt kaip patogiau:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nežinau, aš asmeniškai neatlaikyčiau tokios ilgos kelionės automobiliu/autobusu, o realiai ir prasmės ar naudos tame nematau. Suprantu, jeigu planuojies Euro trip'ą ir važiuoji - OK, bet jeigu nori pamatyti vieną šalį, per pusę Europos temptis neverta. Ypač kai kelionės čia https://www.sofatravel.lt/novaturo-keliones-i-kroatija centus kainuoja, o ir greit nuskrendi.

    AtsakytiPanaikinti